Image hosted by Photobucket.com

Tuesday, July 19, 2005


The loser wins riddle

A sheik announced that a race would decide which of his two sons would inherit all his wealth. The sons were to ride their camels to a certain distant city. The son whose camel reached the city last would be given all the sheik's wealth.

The two sons set out on the journey. After severals days of aimless wandering, they met and agreed to seek the advice of a wiseman. After listening to the wiseman's advice, the two sons rode the camels as quickly as possible to the designated city.

What was it that the wiseman told the two sons? They did not agree to split the wealth, and their father's decree would be followed.

To reveal the answer, left click on [answer] below and drag down. Have a nice day!


answer

The wiseman told the sons to switch camels.

Monday, July 18, 2005



ISNIN, kalau sebelah kepulauan jawa disebut senin...di bandar2 pula isnin menjadi hari yang dibeci atau yang palig tak disukai. sebut je isnin, macam-macam hal nak kena buat. kerja yang bertimbun di pejabat yang dah tersadai dari tengah hari sabtu lalu....memang runsing. Bagi mahasiswa/siswi, menghadapi isnin macam baru tersedar dari mimpi yang indah...huuhuu(aku jer kot). mana tidak yer, dah dua hari melupakan segala2nya, buku nota, tugasan, perbentangan, PSM(nie paling cuak siot)...mungkin aku jer kot mahasiswa yang malas kat kampus nie...

Macam biasa, kelas aku di awal pagi(tak beraper awal laa). yang bezanya hari nie aku terlebih tido sebab cuaca kat luar bilik aku dalam keadaan best untuk tido(hujan laa)...hahaha. kelas hari nie cam biasa jer, takder yang menarik dan takder yang kurang...same s##t difrent day.

habis jer kelas petang tadi, aku dah bergegas ke pusat R&D kat area batu berendam jer...aper kes lagi kalau tak kes PSM aku yang dah lama terbengkalai tu. macam biasa la, orang melayu memang macam "tukul dan pahat" lepastu dah nak sampai deadline baru kalut semacam...apekess.. (macam aku nie keturunan lanun barat lak)...sesampai jer kat saner, engnieer kat saner dah tanyer macam2, suruh run prog la, tapi bagus laa dia tanya baru kita tau dia amik port pasal kes kita.tul tak?..so aku ngan partner aku nie try la buat demo aper yang dah kita buat. buat pengetahuan korang, aku ader laa pinjam laptop dari sorang member aku nie(sebab eng. tu suruh bawak pc...takkan laa aku nak gendong pc aku yang gedabak nie). punya la lembab laptop tu, tak pernah aku aku rasa nak hancurkan laptop macam tadi. memang dah out of date dah laptop tu, sabor jer laa. camner laa tuan dia boleh sabor pakai laptop camtu, sabor jer laa. aku tau la tuan dia tu penyabor, sampai laptop pun taknak upgrade, nie dah tak boleh sabor, sabor jer la aku..

anyway, aku nak ucapkan bebanyak timer kasih laa kat member aku tu sebab kasi pinjam laptop dia. sekurang2 nya laptop dia tak seberat PC aku dan boleh dibawa kemana2. erghh...lapo la pulak. org ganu kater "lapo peghut weh"...hahah..gie makan laa dulu chau!!

Silent

About Me

Image hosted by Photobucket.com

Faculty Of Mind

Somewhere in this world

Faculty_Of_Mind1@yahoo.com

The true laboratory is the mind, where behind illusions we uncover the laws of truth
J.C. Bose
"The Doors of Perception"

Blog Archive

07/10/2005
07/17/2005
07/24/2005
08/07/2005
08/28/2005
09/04/2005
10/02/2005
10/16/2005
11/13/2005

Frenza

www.facomind.blogspot.com

www.imzadle.blogspot.com

www.dhinakibe.blogspot.com

http://ebebstilo.blogspot.com

http://rosrusli.blogspot.com

Layout © chris
Image © kester

Digital Walkie-Talkie

Games

TIC TAC TOE


Info

Linkies

Torrentmalaya

blogskins

Informationi
facomind is a restricted area. Authorised personel only


From Go-Quiz.com

Search JavaScript Kit:

Google: Yahoo: MSN:

This free script provided by
JavaScript Kit

Get awesome blog templates like this one from BlogSkins.com