Image hosted by Photobucket.com

Tuesday, November 15, 2005

Image hosted by Photobucket.com

Saturday, October 22, 2005



Alhamdulillah....hampir setahun mengadap PSM,...akhirnya tanggal 19/10 jam 5.00 menyaksikan kebebasan yang best giler , raser cam nak melompat jer lepas PRESENTATION tu...tapi takleh...sebab dalam hall tu ramai org...lagi pun kalau aku melompat, buruk benor rasernyer cam tak kener jer...hahaha...anyway...the presentation is done successfully, walaupun ader part demo Automatic By-apass Switch aku yang tak jadi...nak buat camner dah tak jadi kan..takkan nak mintak tambah masa atau sambung next sem...buang tebiat ler kalau buat camtu...kalau bab tanya soalan tu jgn tanyer la...raser cam peluru jer soalan nyer..nasib baik aku ader belajar kat NEO (matrix) camner nak ngelak peluru...hahaha...

walaucamner susah pun maser present tu, aku tetap bersemangat...maner tak yer..presentation hall aku jer yg ramai budak (aku dgr2 la dari perbandingan hall yg lain)... so aper lagi berkobar2 la aku nak jelaskan ttg projek aku tu...heheh...expecially kat sorang tu...ader lak boleh dia datang bg moral support (atau mungkin datang sesajer jer...tak pun nak tgk org lain)...tak kisah ler yg penting maser aku present tu dia ader...heheheh...

finally kat sini aku nak ucap bebanyak timer kasih lah kat partner aku lg 2 org tu...Im and Dhin...u'r guys really a great partners of mine...tanpa korang yg banyak tlg aku kat dlm projek ini aku tak tau laa aper nak jadi ...mesti kena sambung next semnyer...hehehehe..."ALL FOR ONE...ONE FOR ALL "...heheh

Saturday, October 08, 2005

Image hosted by Photobucket.com

A small truth to make our Life 100% Successful

IF
A B C D E F G H I J K L M N O
P Q R S T U V W X Y Z

Is equal to
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

T h e n :

H+A+R+D+W+O+R+K =
8+1+18+4+23+15+18+11 =98%

K+N+O+W+L+E+D+G+E =
11+14+15+23+12+5+4+7+5 = 96%

L + O + V + E =
12+15+22+5 =54%

L + U + C + K =
12+21+3+11 =47%

None of them makes 100%!!!!!!! ... ...

Then what makes 100% Is it Money? ... ..

No!!!!! Leadership? ... ...

NO!!!! Every problem has a solution,
only if we perhaps change our
" A T T I T U D E ".

It is OUR ATTITUDE towards
Life and Work that makes OUR Life 100%Successful..

A+T+T+I+T+U+D+E =
1+20+20+9+20+21+4+5 = 100%

Does that make sense?


p/s: thanz to my frenz who send this article,
it help a lot in my way to change who i use to be,
for better life, for tomorrow i hope.

Wednesday, October 05, 2005

Image hosted by Photobucket.com
Selamat menjalani ibadah puasa di bulan ramadhan yang mulia ini...moga ramadan kali ini lebih bermakna buat kita semua...

Saturday, September 10, 2005

Image hosted by Photobucket.com



wakil tiga negara , iaitu U.S, Britain dan Malaysia berlumba-lumba menentukan siapa diantara negara terbabitlebih awal menggunakan teknologi canggih dengan meneliti keadaan tanah negara masing-masing untuk melihat siapa yang terhebat di masa lampau. kata sepakat dicapai, penelitian dimulakan di U.S kemudian Britain dan diakhiri di Malaysia.

di U.S, setelah penggalian dilakukan sehingga pada kendalaman 1000m tiba-tiba pengkaji menemuio kabel tembaga. dan pasukan U.S dengan bangganya menyimpulkan 1500 tahun yg lalu talian talifon telah dibanggunkan dengan menggunakan tembaga di tempat mereka.

di britain, setelan penggalian dijalankan sedalam 1000m pengkaji masih tidak menemui apa-apa. wakil dari Britain mula merasa kecewa tetapi menyuruh pengkaji meneruskan pengaliaan . pada kedalaman 1500m, pegkaji menemui serpihan kaca, maka wakil Britain denggan bangganya menyimpulkan bahawa 2500 thn dahulu, masyarakat britain telah berjaya membangunkan jalur lebar komunikasi dengan menggunakan gentian optik.

akhir sekali , penggalian dilakukan di Malaysia. setelah penggalian dilakukan pada kedalaman 1000m pengkaji masih tidak menemui apa-apa. namun mereka meneruskan kerja-kerja cari gali walaupun tidak diarahkan sehingga kedalaman 2500m. tidak lama selepas itu. wakil dari Malaysia dengan bangganya menyimpulkan bahawa "lebih dari 3000 thn yg lalu komunikasi di sini telah menggunakan pekakasan tanpa wayar, mcm WIFI, BLUETOOTH dan G3"....

huhu...it's all just joke, folk!

Wednesday, August 31, 2005

Image hosted by Photobucket.com

MELAYU & MERDEKA


merdeka, merdeka, merdeka...
48 tahun lalu,
anak melayu laungkannya dengan semangat,
semangat kebebasan,
semangat kepunyaan,
keinginan mengubah diri,
tersemat kukuh dihati mereka,

hari ini,
melayu masih melaungkan kemerdekaan,
tapi dimana anak melayu?,
masihkah ditakuk lama?,
masihkah menanti bulan jatuh keriba?
tak mahu membelah ruyung,
tapi mahukan laba yang melimpah ruah,

hari ini,
anak melayu semakin hilang arah,
bagai lelayang putus talinya,
mana perginya semangat si Hang Tuah?,
mana perginya kekentalan hati si Tun Teja?
bagaikan semua itu luput,
dari dalam diri melayu.

hari ini,
anak melayu dimanjakan dengan kejayaan
segelintir bangsanya yang berani berubah,
yang mahu melihat kejayaan dalam bangsanya,
namun berapa ramai lagi anak melayu,
yang meringkuk dikandang besi,
yang menjadi mayat hidup,

hari ini,
yang disanjung wira bukan kerana
beratus musuh negara ditumbangkan,
tetapi wira-wira jalanan,
yang menyabung nyawa kerana wang,

hari ini,
anak melayu semakin mudah,
menjual maruah mereka,
berpleseran berdua-duaan,
di lorong-lorong gelap,
di hutan-hutan terpencil,
mengapa begitu?
itu bukan resmi melayu,
yang tingi budi pekertinya,
yang baik tingkah lakunya.

hari ini,
aku sendiri masih mecari
pengertian sebenar erti sebuah kemerdekaan,
dan nilai sebenar bangsa ku....
ku tahu bangsaku bukan bangsa yg mudah layu,
bangsaku dulu pernah meneraju rantau ini...

hari esok,
biar beribu onak dan duri yang melanda,
takkan ku biarkan melayu hilang didunia
moga kita lekas tersedar dari mimpi yang mengulik,
moga menjadi bangsa yang dipandang tinggi.


hanya sebuah pandangan dari sisi gelap ku...
~FacoMIND~ mind that really think....

Monday, August 29, 2005



Image hosted by Photobucket.com

IMPOSSIBLE

impossible is just a big word
thrown around by small men
who find it esier to live
in the world they've given
then to explore the power they have to change it.

impossible is not a fact, it's an opinion.
impossible is not declaration, it's a dare.
impossible is potential.
impossible is temporary.impossible is nothing.

everything is possible,
we can be a losser or a winner,
nothing is impossible,
it's just in u'r self...

Silent

About Me

Image hosted by Photobucket.com

Faculty Of Mind

Somewhere in this world

Faculty_Of_Mind1@yahoo.com

The true laboratory is the mind, where behind illusions we uncover the laws of truth
J.C. Bose
"The Doors of Perception"

Blog Archive

07/10/2005
07/17/2005
07/24/2005
08/07/2005
08/28/2005
09/04/2005
10/02/2005
10/16/2005
11/13/2005

Frenza

www.facomind.blogspot.com

www.imzadle.blogspot.com

www.dhinakibe.blogspot.com

http://ebebstilo.blogspot.com

http://rosrusli.blogspot.com

Layout © chris
Image © kester

Digital Walkie-Talkie

Games

TIC TAC TOE


Info

Linkies

Torrentmalaya

blogskins

Informationi
facomind is a restricted area. Authorised personel only


From Go-Quiz.com

Search JavaScript Kit:

Google: Yahoo: MSN:

This free script provided by
JavaScript Kit

Get awesome blog templates like this one from BlogSkins.com